Good training makes better dogs!

Ervaringen

2017-02-16 20:42:19

Bij de puppietraining bleef het verkeerde gedrag, Dick heeft ons geholpen.

Wij zijn in het gelukkige bezit van een Duitse Herder. Het is onze eerste hond. We hebben haar gekocht van onze achterburen. De beide ouders van onze Frya zijn erfhonden, die nooit in huis kwamen. Ook onze hond is een echte erfhond. Ze is heel lief, maar ook goed waaks. We kennen onze hond vanaf de geboorte. We hebben meegeholpen haar te flessen, omdat de moederhond te weinig melk had voor haar puppies. Vol enthousiasme namen we haar mee naar ons terrein en We gingen we naar puppie-training.

Al snel bleek dat we ons, ondanks de gevolgde trainingen, onzeker voelden bij de opvoeding van onze hond.

Onze hond sprong, had daarbij de neiging ons in het gezicht te likken, trok aan de lijn en at poep. Van de hondentraining kregen we vooral het advies om positief op te voeden: goed gedrag belonen en verkeerd gedrag negeren. Dit bleek bij onze hond gewoon niet te werken.

Het verkeerde gedrag bleef en dat frustreerde ons mateloos.

Toen de hond een half jaar oud was, lazen we een artikel over hondenopvoeding van Dick Staal. Snel hebben we contact gezocht en

Dick heeft ons op één lange zaterdagmorgen verteld hoe we met een hond om moeten gaan.

Verkeerd gedrag mag wel degelijk gecorrigeerd worden. We zijn op een veel consequentere manier met onze hond omgegaan. De cursus gaf ons zelfbewustzijn richting hond. We waren de baas en we voelden ons de baas. Inmiddels is onze hond drie jaar oud. We genieten iedere dag van haar.

Dankzij de aanwijzingen van Dick Staal is er een goede verhouding ontstaan tussen ons en onze hond. Daar zijn we tot de dag van vandaag erg blij mee!

Mevrouw Kok, Nunspeet
2017-02-16 20:41:44

Mike van der molen fotothumbIk heeft Lana gekocht toen ze een pup was. Ik had zelf weinig kennis over hoe ik een pup moest opvoeden, socialiseren en trainen. De 1e dag bij Dick had ik al veel ervaring op gedaan. Het begon met opvoeden en socialiseren van de pup en wanneer ik moest corrigeren. Lana en ik kregen huiswerk mee, thuis ging ik verder trainen met de pup en kon ik mijn vragen altijd stellen aan Dick.

Mike van der molen fotothumbIk zag dat Lana snel leerde en ik eigenlijk helemaal geen puppycursus nodig had.

Ik kreeg het boek mee van Dick, daarin staat hoe ik de pup op de beste manier kan opvoeden, socialiseren en trainen. Lana is nu 2 jaar en was in opleiding tot politiehond. Lana is helaas ''medisch'' afgekeurd, maar ze is nu een goed getrainde gezinshond en luistert goed.

Mike van der Molen, Nunspeet
2017-02-16 20:40:42

Dick heeft mij die dag goed op weg geholpen.Na wat omzwervingen en het zoeken van een goede en gedegen training voor mijn pup ben ik via sociale media in contact gekomen met dhr Dick Staal.

De training video's van zijn pups die hij plaatst op zijn website, gaven voor mij de doorslag om te zeggen van "dit wil ik mijn honden ook leren". Als je ziet op hoe zo'n jonge leeftijd een pup al verschillende oefeningen is bij te brengen, dan is deze training methode een verademing voor iedere honden bezitter.

Ik heb vervolgens de daad bij het woord gevoegd en een afspraak gemaakt voor een seminar. Tijdens de seminar mocht ik mijn 7 weken oude pup destijds dan ook mee nemen. Zodat ik na het theorie gedeelte met mijn pup de besproken oefeningen alvast eens in de praktijk kon gaan brengen onder begeleiding en toeziend oog van dhr Staal. Ik heb die dag dan ook als zeer leerzaam en prettig ervaren, waarbij de gastvrijheid onder het genot van koffie, thee en een lekkernij prima geregeld was.

Dick heeft mij die dag goed op weg geholpen. Door mij te begeleiden en uit te leggen hoe een oefening een hond aan te leren volgens zijn training methode.

Ik heb aan uw seminar en training zeker veel gehad. Je ervaart gewoon dat je hond al op zeer jonge leeftijd heel snel vorderingen maakt met deze oefeningen. Ik heb in het verleden met een andere hond een puppy-cursus gevolgd hier in de regio. Maar dit was meer een praat clubje dan echt leuk en intensief bezig te zijn om op een gedegen manier je pup oefeningen aan te leren.

Ik kan een ieder dhr Dick Staal zijn training methode dan ook aanbevelen ook gezien de goede nazorg die hij biedt. Hierbij biedt hij de mogelijkheid om geruim een jaar lang vragen te stellen over de opvoeding en training van de hond. Bij deze wil ik de heer Staal dan ook bedanken voor wat ik tot op heden met mijn jonge hond heb weten neer te zetten

Chris van de Molen Friesland
2017-02-16 20:39:58

10 mei 2014 heb ik de clinic 'Van pup tot werkhond' gevolgd in Nunspeet. Ik train KNPV en na het zien van de filmpjes van de trainingen van Dick was ik nieuwsgierig naar zijn werkwijze. Mede omdat ikzelf ook een combinatie van clicker, bal en dressuurband gebruik.

De clinic voldeed aan mijn verwachting. Vooral het aanleren van het zoeken/apporteren van zoekstukjes voor het KNPV bood mij een nieuwe manier van trainen. Ook bij andere onderdelen werd duidelijk uitleg gegeven hoe je iets kunt aanleren en uitbouwen. Hiervan kan ik een aantal dingen toepassingen in mijn eigen training.

Al met al een verhelderende clinic met duidelijke uitleg en ondersteunde filmpjes. Mocht er in de toekomst een verdiepende clinic zijn dan ben ik weer van de partij!

Annelies Minnaar KNPV lid
2017-02-16 20:39:33

Wij hebben zaterdag 10 mei een presentatie van jou bijgewoond. Wat een super leerzame dag!! Vooral dat je veel dingen spelenderwijs dmv voer kunt trainen, en dat al op een heel jonge leeftijd.

Dit alles dmv filmpjes door jou laten zien en op het eind van de dag een demo met je eigen hond zodat we konden zien dat het echt werkt. Met onze volgende hond zullen we dit zeker gaan proberen, echt een mooie methode. Nogmaals hartelijk dank voor deze dag en niet te vergeten de catering die ook top was!!! met vriendelijke groeten Ageeth

Ageeth Ordelman